2011. február 1., kedd

City life

Biztos sokan ismeritek: Cityville! Régen Boss mutatta meg... de akkor nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki! Aztán fogtam magamat, és 2010.december 26.-án mégiscsak megnéztem, hogy mi a szösz ez. Buli utáni nap... más dolgom úgysem volt. Hát nekiálltam játszani. Egy kis idő után megtetszett. Bár mindig ilyen városépítő állat voltam! Legyen az Simcity, vagy épp kartonpapír! :D Mindig a nagyváros volt a menő! :D
.
Mint minden netes játékban, itt is az XP (és nem TP) gyűjtögetés a fejlődés kulccsa. Annyival szórták meg bónuszban az egészet, hogy itt van energy - amivel tudsz "aratni". Ez a fejlődés két fő kulccsa. Mellette van még a goods, a coin, a szokásos "fizetős" cash, és a reputation. A goods amit az üzeltekbe raksz bele pénzkeresés reményében. A coint, meg a casht mindenki tudja, hogy mire való! Költeni szép nagy házakra, üzletekre, mindenre. A reputation (köszönet) pedig azt számolja, hogy mennyiszer segítesz a szomszédoknak. Azis egyféle szintlépés.
.
Alul találjuk az ismerősöket, és a build menüt, ahol vannak a házak, üzletek, dekorációk, farmrendszer, kikötő-shipping, a középületek, az energia, az expanzió, a landmarks, és a wonders.
.
A házak, ugye a népesség növelésére valók, bizonyos időközönként, rendszeres, de kis összeget és 1-2xp-t lehet learatni róluk energiánként.
Az üzletekbe kell tölteni a goods-ot és rendszertelenül, de nagy összegeket lehet kapni szintén 1-2xp-vel egy energiáért cserébe.
A dekorációkkal bizonyos százalékkal megnövelhetők a környező épületek, üzletek bevételei.
A farmrendszer, a vetés-aratással időközönként lehet goods-hoz jutni. Minél nagyobb idejű növényt vetsz annál több goods-ot kapsz kevesebb pénzért!
A kikötő ugyanolyan mint a farmrendszer, csak épp vízen lehet csinálni a termelést!
A középületek a népességlimit kitolására valók. Ahhoz hogy felépüljenek, először kell küldeni ismerősöknek meghívót, vagy igényelni kell tőlük alkotórészeket: ilyenre gondolok hogy: city seal, building grant, marble, golden plating, red tape asszem.
Az energy-t city cash-ért lehet megkapni, tehát a szokásos valódi pénzt befizeted és úgy stb stb. Felesleges használni! Úgyis feltöltődik magától! 5 perc = 1 energy
Az expansions szintén fontos. Lassú művelet, de ezzel lehet terjeszkedni. Kell hozzá zoning permit amit ismerősök küldenek ajándékként, és kell hozzá pénz... egyre növekvő mennyiségben!
A landmarks még friss de 20millákért lehet venni ott szép épületeket, pld a Big ben, vagy a Sears Tower!
A wonders nem működik, ez nem bug, azthiszem régen volt, csak most átették a landmarksba.
.
Jómagam már elég nagy metropolisszal rendelkezem. Van benne minden ami jólesik... a legdrágább tornyokból, van kikötő, kevéske mezgaz, downtown, és uptown, és sok ember franchise rendszerének is teret nyújt! Jelen pillanatban 56os szinten és 31,es reputationon vagyok. 10000 férőhely van a városban aminek az 50%-a van használva!
.
A franchise: igen - ez az ami újdonság, hogy tehetsz másokhoz is üzletet, amit ő használ és a pénz egy részét ő kapja meg. Viszont a saját városnak meg ... ilyen downtownszerűséget nyújt hatalmas felhőkarcolókkal! A felhőkarcolókkal lehet a szomszédokban lévő üzleteinket irányítani egész jó pénzbónuszok mellett!
.
Vannak még ezek a Goal cuccok - teljesíteni kell őket, és akkor kapsz ajándékot. Nem rosszak, adnak kicsit lényeget a játéknak, meg az elején tanítanak is.
.
Meg kell hagyni, ez az eddigi legjobb netes játék amivel valaha játszottam. Szerencsére most van időm foglalkozni vele. A grafika szép. A játék nem buzis, inkább logikai. Lányoknak-fiúknak egyaránt való. Meg kell hagyni a Zynga tud valamit. :D
.
The Metropolis - Rafeeeeville. Nagyobb méretű képhez katt!