2010. augusztus 9., hétfő

Rock n' Fries

Mivanamekivel? Bizony bizony! Ott dolgozok, meg kell hagyni a munka igen pörgős, de nagyonjó a társaság. 99% délutánra vagyok beosztva, ami átnyúlik az éjszakába is. Kiszolgáló kategóriában csináltam már mindent - kasszázás a nagyrésze - felvevő a driveban, kiadó a driveban - és felvevő, kiadó egyszerre: na az a kemény. Volam már salátán és burgonyaálláson is! :D Ugyebár ennyit tudnia kell a kiszolgálónak! Minden amit először csinál ott az ember, az kurvanehéz, de bele lehet jönni és akkor már simán megy! Ugye tele van fiatallal - épp ezért a vezetőknek alaposan szemen kell tartani őket - épp ezért normálisak, türelmesek, segítőkészek, de figyelmeztetnek ha kell, stb - néha elő kell venni a szigort na! Én megis értem őket! Igazából rájuk nagyobb felelősség hárul, mint ránk - de tőlünk kezdődik. Egy étteremben dolgozni elég durva, főleg ha odavagy a kajákér amit csinál. Zörög a kezemben a sajtburgernek a csomagolása - már csorog tőle a nyálam. A Wrap marhahúsa meg - áá ! :D Majd meghalok a nyálcsorgástól. Sokan mondják, hogy ilyen szar, olyan szar - pedig nem! A legjobb! Betonszabályok vigyáznak arra, hogy a burgonya ne szotyósodjon meg. Ne kapjon az ember fertőzést. Mindennek 100% tökéletensek kell lennie! Nekünk minden félórában kezet kell mosni legalább egy percen át. Csak a csomagoláshoz érhetünk hozzá - minden csupasz élelmiszerhez csak egyszer használatos KESZTYŰBEN szabad hozzáérni! A salátáknak 8 óra, a burgonyáknak 7 perc, a szendvicseknek is csak 10-15 perc az eltarthatósági idejük, utána ki kell selejtezni őket. A burgonya nem porból, hanem valódi burgonyából van! A húspogácsákat alaposan megsütik elég komoly elvárások szerint. A zsemléket karamellizáláják! Szart nemlehet kapni ott, esetleg csak más terméket a félreértés miatt - de a problémát sec perc alatt megoldják. Igaz 8 óra munka elég kemény tud lenni mikor a 100.adik vendéget szolgálod már ki, amikor driveban ötvenszer megszólal a csengő. Lehet velük álmodni rendesen. :DD A vendégek általában délután jönnek, de többször már délelőtt is tele az étterem. Hullámokban jönnek - akkor igen sokan. Ma (igazából tegnap) meg kaptunk egy hirtelen hullámot 22 óra után! Szóval 3 konyhásnak azért kemény volt ( a normális 5-6 helyett). Meg kell hagyni, jó munkahely! Aláírom! Respect! Remélem egyszer majd szintet léphetek! Az eltökéltség megvan hozzá. Just Rock N' Fries! :DDDDD